• NEONSKILT
    et verdsatt innslag i bymiljøet

Neon er den klassiske lyskilden i skilt, og har blitt brukt siden 1920-tallet. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Med neon får du et vakkert skilt med bra lysstyrke, klassisk retrofølelse og lang levetid. Neonrør fås i de fleste farger, og kan tennes og slukkes i ulike sekvenser for å fange blikket. Du kan variere neonskilt i ulike utførelser, som bokstavprofiler eller på bakgrunner i varierende materialer og farger.

FORDELER MED NEONSKILT

  • Klassisk autentisk følelse som er vanskelig å slå
  • Høy oppmerksomhetsverdi og lysintensitet
  • Lang levetid

PRODUKSJON AV NEONSKILT ER ET HÅNDVERK

Som du hører i navnet vårt har vi vår opprinnelse i neonskilt. Vi begynte å produsere neonskilt allerede på 1960-tallet, og har siden den gang skissert og produsert utallige neonskilt. Det finnes flere varianter neonskilt, men i dag lager vi i prinsippet kun neonskilt med synlige rør. Nedenfor ser du et galleri med eksempler på ulike neonskilt og kunstprosjekter som vi har jobbet med gjennom årene. 

Les mer

Neon er en edelgass som avgir rødt skinn. Ved å blande med argon eller fargepulver kan man få frem fargen man ønsker. Neonrør er laget av glass, og formes etter ønskede bokstaver eller logotype. Deretter fylles de med neon eller en kombinasjon av neon og argon. Siden rørene kan formes så godt som fritt, egner de seg godt til belysning av bokstaver. Av naturlige årsaker finnes det imidlertid begrensninger for hvor detaljerte eller hvor små bokstavene kan lages ved å bøye neonrør.

NEONSKILT ELLER LED-SKILT – DET ER SPØRSMÅLET

Hos FocusNeo har vi mer enn 50 års erfaring med prosjektledelse, design, konstruksjon og montering av skilt. Våre prisbelønte skiltdesignere hjelper hundrevis av kunder hvert år med profilering og med å finne riktig uttrykk for sine skilt. I dag produseres nye neonskilt kun når man ønsker å oppnå den autentiske neonlooken, og det finnes alternativer man kan bruke. På lang sikt blir skilt med neon mer kostbare og mindre miljøvennlige enn skilt med tilsvarende LED-teknologi. I dag erstatter vi som regel neon med annen teknolog som kan gi samme følelse som neonvarianten, men som sparer opptil 90 % i energiforbruk. Nedenfor finner du en lenke til vår side om neonlignende LED-skilt.

Vi jobber også med service og vedlikehold av eldre neonskilt. Ta kontakt med oss om du vil vite mer.

Mindre

SPØR OSS

1 + 3 = ?

VIL DU VITE MER OM HVORDAN VI JOBBER MED SYNLIGHET OG KONSTRUKSJON ELLER AVTALE ET MØTE?