Kunde: VASAKRONAN

Grønne valg viser vei

Kunde: VASAKRONAN

Lumi – ombygging av kontorer med
bærekraft i fokus

Eiendommen der Lumi bygges ligger i Uppsala mellom Resecentrum og Fyrisån og er en del av Uppsalas byutviklingsprosjekt Södra City. Lumi er utviklet av Vasakronan i samarbeid med White Arkitekter. Ordet «Lumi» er latin og betyr «livets lys», som er den underliggende ideen til hele prosjektet med syv etasjer med lyse, åpne kontorer. De opprinnelige bygningene ble oppført på 1970-tallet og i prosjektet er kroppene til de tidligere husene bevart og forbundet med en lysgård, noe som gir bygningen rom, åpenhet og mye lys.

Bærekraft og gjenbruk

Lumi er preget av en sterk ambisjon om bærekraft og resirkulering. Betongrammen til bygningene bevares og gamle stålbjelker fra rammen blir til nye lysstolper. Nye vegger bygges av resirkulert murstein og alle skapinnredninger, dører og glasseksjoner er resirkulert materiale.

Taket er utstyrt med solceller og det er installert et regnvannsgjenvinningssystem i huset, som skal brukes til å spyle toalettene.

Lumi er miljøsertifisert i henhold til LEED med mål om å nå platinanivå.

Skilting med bærekraftige materialer

FocusNeo jobbet sammen med Studio With i oppdraget for å gi Lumi eiendomsskilting, veivising og utvendig leietakerskilting. For å bidra til eiendommens bærekraftsprofil og redusere klimaavtrykket, valgte vi å bruke resirkulerte materialer i skiltingen så langt det var mulig.

Til interiørskiltingen ble det i noen grad brukt skilt i brodert design. Basen er en resirkulert MDF-plate som er forsynt med brodert tekstil, et design som er unikt i sitt slag og forsterker inntrykket av naturlige råvarer i interiøret.

For annen interiørplassering og referanse valgte vi å bruke skilt i Etronit, et miljøvennlig skiltmateriale laget av papir fra FSC® og PEFC® sertifiserte kilder med opphav i nordisk skogbruk. Etronit har et karbonavtrykk som er 53 % lavere enn akryl og 41 % lavere enn aluminiumkompositt. Skiltene er trykket med en taktil design.

Til utvendig leietakerskilting har vi brukt resirkulert hvit akryl og gitt bokstavene en fargetemperatur på 5000 K, som gir et litt varmere lys som ikke påvirker omgivelsene like mye som kaldt hvitt lys.

Kunde:
VASAKRONAN

Hva:
Wayfinding

När:
2024

Hvor:
SVERIGE

Se relaterte case

Branding

Kunde:
VASAKRONAN

Hva:
Wayfinding

När:
2024

Hvor:
SVERIGE